LF maasroute:Fietsetappe 3: Venlo-Boxmeer= 72,26 km

8 augustus 2024 - Boxmeer, Nederland

We ontbijten in de keuken samen met een jonge dame die op reis is met de step.

Ontbijt

Respect zoiets hebben we nog nooit gezien, vooraan het stuur een Trailfront compacte fietsstuurtas van vaude (een soort rol waar haar kleren etc… inzitten en nog een stuurtas voor waardevolle spullen zoals geld en gsm. Ongeveer 30 km legt ze met de step af per dag.

Step

We wensen elkaar een goede reis en fietsen de stad Venlo uit

.Venlo
Langs grindwegen en door de Hasselerheide waar in januari 1945 bijna op het einde van  WO2 de  evacuatie plaats vond van de inwoners van Velden. Zodat de Duitsers het dorp beter konden verdedigen tegen de gealieerden.

Fietsen in het bosInfobord
Even later komen we aan bij de kasteeltuinen van Arcen. Helaas kunnen we onze fiets gepakt en gezakt niet veilig achterlaten, dus fietsen we verder

.P1210478

Arcen

Aan de Maas bestellen we iets op het terrasje “Aitarce”in afwachting van het fiets-voetveer Arcen-Lottum. Er is vanalles te zien zoals watervogels en containerschepen.

InfobordContainers
Eens overgezet picknicken we op een bankje aan de oever

.Picknick overzet

Annick fiets voorop met de elektrische fiets en mist een knooppunt. Ik zie haar niet meer en fiets verder in de veronderstelling dat ze juist is. Maar na enige tijd word ik opgebeld en vraagt ze waar ik ben? Ik leg uit waar ze zich gemist heeft en dus wacht ik in een bushokje en neem een selfie met de 10 seconden functie op de camera.

😼Wachten op mijn reisgezel
Het is warm vandaag ,ook de dieren hebben last van de warmte. Ik zie een buizerd ooievaars lastig vallen, die dacht zeker dat hij een adelaar was, lol

.Buizerd valt ooievaars lastigOoievaars
Even verder zie ik een exodus van koeien richting stal, Amaai die boer heeft veel melkkoeien.Koeien die op stal gaanVeel koeien die op stal gaan
Aangezien ik zo in het landschap op ging ,zie ik Annick niet meer. Als ik in het dorpje Meerlo ben, kijk ik eens op de geografische kaart en zie dat ik van de route afgeweken ben. Annick belt net op dat ze zal wachten aan een knooppunt. We fietsen door een knap stukje natuurgebied, onderweg ook nog een mooie molen en in de verte een kunstzinnig uitzichtpunt.

.Door bosMolenUitzichtpunt
Terwijl we wachten op het fiets-voetveer, verkoopt een jongen grenadine als zakgeld. Voor 0,20€ kan je niet sukkelen.

.Pontje
Het word warmer en warmer en in Well nemen we dan ook een ijsje bij “Veronique Gelato d’Italia” in Well.

.P1210545Veronique Gelato
Dan door het Nationaal park de Maasduinen voor oorkonde foto nr 3 aan een immense sluis.En vervolgens nog een pontje

.Fotomoment aan Np maasduinen SluisAan het laatste pontje
En nu zoeven langs het water naar Boxmeer, waar we bij een heel gastvrij koppel overnachten.

.Zoeven naar de overnachting

“Vrienden op de fiets” Boxmeer”
Al wandelend gaan we het stadje in en nestelen we ons in het gezellige Italiaanse restaurant  bij Bianca en Roberto. Eén echte aanrader. Een Limoncello,pasta en als dessert tiramisu gaan vlot binnen na 72,26 km.

Restaurant Boxmeer

En nu oogjes dicht en snaveltjes toe ,slaap lekker zzzzz