LF Maasroute: Fietstraject 8: Brielle-Rotterdam =60 km
13 augustus 2024 - Rotterdam, Nederland
De hond Binkie begroet ons vrolijk aan de ontbijttafel , gastheer René heeft een mooie tafel gedekt, mmm lekker.

Maar ons eindbestemming van de LF Maasroute Rotterdam roept ons. Een rustdag zal ons beiden deugd doen. Terwijl mijn fiets al vertrekkensklaar staat, sla ik nog eens een praatje met René en die zegt dat we om 11h het fiets-voetveer hebben naar Hoek van Holland. Opeens ben ik gestrest en maan dan ook aan Annick om er een beetje vaart achter te zetten. Aangezien je 2h moet wachten op de volgende overtocht. Dus doorfietsen zonder stoppen tot aan het voetveer. De bezienswaardigheden onderweg zoals Sint Catharijnekerk en de Stenen Baak die zijn dan ook in vogelvlucht genomen

De Stenen baak is de eerste stenen vuurtoren in Nederland, later werd deze ook als militaire functie gebruikt, vandaar de kanonnen rondom. Daarna fietsen we langs duinen en industrie.

En al vlug komt de haven in zicht en zijn we ongeveer een 10 minuten voor vertrek aan Futureland en even verder heb je het fiets-voetveer

Nu we op tijd zijn,vertrekt dat veer toch wel met 15 minuten vertraging zeker. Moet ik mij daarom zo in het zweet fietsen

Lol,enkele dagen terug hadden we een gezellig praatje met 2 (vr) vakantiefietsers. Die komen we nu terug tegen, die hadden de watertaxi in Dordrecht genomen naar Rotterdam om de stad eens te bezoeken. Dat is dus ook een optie als je niet helemaal rond wil fietsen zoals wij gedaan hebben.
Aan de veerman betalen we 7,5€ voor de overtocht en genieten dan van de havenuitzichten en imposante schepen.

Ik sla ook nog een babbeltje met een vader en zoon op fietsvakantie met obligate selfie.
Het is terug zeer warm vandaag en begin te ijlen zie het paard van 🎬Zorro en een draak uit 🎬“Game of Thrones” cirkelen rond de moderne woontoren “De Elbe”.

Na ongeveer 20 km na Hoek van Holland, goed doorgefietst te hebben is het toch wel tijd voor een terrasje.

Na deze traktatie en welgekomen rustpauze maken we nog een praatje met een koppel die geïnteresseerd is in onze tocht. Dit is een van de leuke aspecten aan fietsvakanties, je komt gemakkelijk met mensen in contact. Op naar Schiedam bekend om de hoogste molens ter wereld en zijn jeneverstokerij. Jammer dat we hier niet meer tijd vrij konden maken, maar wie weet op een volgende fietsreis😎

Na Schiedam is het nog een 1/2h fietsen naar het eindpunt. De Erasmusbrug in Rotterdam, wow de kick is groot. De 480 km van de prachtige LF Maasroute (Belgisch-Nederlandse zijde) zit er op. Terug veel prachtige, interessante,intellectuele,verbazende en lelijke dingen gezien. Ook de fauna en flora kon ons bekoren. Gelukkig is onze vakantie nog niet gedaan en fietsen we door Zeeland terug naar Assenede.

Ps: spring op je fiets en doe een icoonroute, de LF Maasroute is een goede start🎬👍
Genoeg gezeverd, nu via knp naar onze overnachtingsplaats geraken. Oei,Oei een grote ringweg is afgesloten blijkt de “Tour de France” voor vrouwen een tijdrit bezig te zijn. We hadden zoiets al vermoed aangezien we trailers zagen met wielrensters die de spieren aan het opwarmen waren voor een tijdrit.

Dan maar een terrasje en eens kijken naar een van de kandidates die voorbij vlamt.

Na voldoende afgekoeld te zijn, op mobiele gegevens via de gsm naar een woonerf waar het “vrienden op de fiets” adresje zich bevindt.
t’Is dringend tijd dat we er geraken…want ik begin te hallucineren dat ik de 🎬 Death Star uit de filmseries StarWars zie verschijnen naast de fietssnelweg😂

Eindelijk komen we toe en bellen we de gastvrouw ,want tis hier een echte doolhof. Haar 2 katten komen ons hartelijk begroeten.

S’avonds gaan we te voet naar het centrum, is maar 10 minuten wandelen om iets te gaan eten.
Morgen rustdag in Rotterdam,Joepi en dat voor een prikje 50€ p/p voor 2 nachten. Normaal ben je 300€ p/p kwijt ja je hebt meer luxe. Maar wij zijn geen Rockefeller of Vanderbilts😁
En nu oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker zzz.
Sabine:1 september 2024😜top